Ook op autovakantie je kindje veilig achterin

Wist je dat 4 op de 10 ouders van kinderen tussen de 100 en 135 cm hun kindje vervoert op een zitverhoger of gewoon op de achterbank in de gordels? Echter, in het geval van een aanrijding bieden zitverhogers onvoldoende bescherming voor je kind. Daarom adviseert de Consumentenbond je kindje tussen de 100 en 135 cm altijd in een autostoel mét rugleuning te vervoeren.

Met rugleuning
Een autostoel met rugleuning geeft betere bescherming aan het hoofd en de nek van je kind. “Wij maken ons al jaren sterk om het vervoer van kinderen zo veilig mogelijk te maken,” zegt Judith van Sambeek van Maxi-Cosi. Uit onderzoek van de fabrikant bleek namelijk dat 40% van de ouders hun kind niet in een autostoel vervoert. Uit tests blijkt dat het gebruik van een autostoel met rugleuning veel veiliger is. Het beste is een variant met hoofd- en schouderbescherming, die vermindert de impact van een zijdelingse botsing aanzienlijk.

Ook de allerkleinsten veilig in de auto
Ook de allerkleinsten verdienen de beste bescherming tijdens een autorit. Dat betekent onder andere dat je je kindje tot 15 maanden het beste achterwaarts kunt vervoeren. Dit biedt een betere bescherming bij grotere krachten van frontale en zijdelingse botsingen en veel betere bescherming van hoofd en nek. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus kies de veiligste optie voor je kinderen.

Check regelgeving op jouw vakantiebestemming
Belangrijk voor alle ouders die samen met hun kindjes met de auto op vakantie gaan dit jaar. In sommige Europese landen (zoals Duitsland) is het verplicht om je kind tot 150 cm in een autostoel te vervoeren. In Nederland is het verplicht tot 135 cm. Zorg dat je je altijd goed informeert voordat je op vakantie gaat!

Bron: Dorel Juvenile

Gepubliceerd: 16 juni 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×