Spetterend Latin Jazzfeest op de Nieuwe Meer

Net als vorig jaar zal ook  in 2017 de Westeinder Waterweek worden afgesloten met een jazzfeest. Op jachthaven de Nieuwe Meer treden in drie dagen bijna dertig jazzartiesten op, die tot de top van Nederland gerekend mogen worden.

Vrijdag
Op vrijdagavond 30 juni begint om 21.00 uur de band Okaku, het all star quintet van Olaf Keus. Met Loet van der Lee trompet, Fernando Sanchez sax, Daniël de Moraes gitaar, Leslie Lopes bas en Olaf Keus drums. De drummer is het ritmische hart van Okaku. “Met elkaar zoeken wij alle uithoeken van de improvisatie,” zegt Olaf. “Vraag me niet hoe het komt, maar ik heb me altijd erg aangetrokken gevoeld tot de zuidelijke ritmen en grooves. Dat zat altijd al in me, ik heb het niet van huis uit meegekregen, maar ik ben uiteindelijk wel met een Braziliaanse vrouw getrouwd. En ik kom met haar regelmatig in Brazilië.”

Zaterdag
Op zaterdagavond 1 juli om 21.00 uur: Breno Viricimo met ‘Mabassa’. Mabassa, vermoedelijk een Portugees woord voor tweelingbroer, combineert popmuziek met Braziliaanse-Afrikaanse vibes en funk. De naam vertegenwoordigt de muzikale verbinding tussen twee muzikanten uit verschillende continenten. De zanger/basgitaris Breno Viricimo verhuisde vanuit zijn geboorteland Brazilië naar Nederland en ontmoette zanger/gitarist Nate Dizco, een van de meest veelbelovende talenten in de Amsterdamse funkscène.

Zondag
Zondagmiddag 2 juli om 16.00 uur, de ‘grande finale’ met de Kosmosis bigband o.l.v. Joost Dieho. De muzikale inspiratie van Kosmosis is waarlijk kosmisch en breed te noemen. Op het repertoire staan mooie subtiel swingende Braziliaanse stukken maar ook Latin, Afro, Jazz-Rock, Fusion en Funk. De 18-mans band speelt net zo graag een snelle Frevo of Samba uit Brazilië als een vettige Funkgroove van Herbie Hancock, een fraaie Jazzballad van Pat Metheny of een stevig stukje Latin van Paquito D’Rivera.

Het weekend belooft opnieuw een muzikaal feest te worden, mede georganiseerd door KCA en cultureel café Bacchus. U vindt de Nieuwe Meer aan de Stommeerweg 2. Toegang: uw gift.

Bron en foto: KCA

Gepubliceerd: 27 juni 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×