Een groener Kudelstaart door Boomfeestdag

Op 28 maart 2018 plantten de kinderen van de groep 5 van OBS Kudelstaart samen met wethouder Ad Verburg 7 bomen bij de Proosdijhal in Kudelstaart. Het planten van deze bomen was in het kader van de Boomfeestdag 2018.

Op de locatie is een aantal bijzondere bomen geplant, waaronder een tulpenboom, steeneik en bijenboom. Een groepje kinderen heeft samen met de wethouder een vaantjesboom geplant. Het was een geweldig en zeer leerzaam project. De kinderen kunnen nu een eigen kruidentuin kweken met de kas die ze van de gemeente Aalsmeer kregen. Groep 5 van de OBS Kudelstaart blijft zorgen voor onze natuur.

Boomfeestlied
“Wat ik leuk vind aan deze Boomfeestdag, is dat OBS Kudelstaart rondom de dag zo veel aandacht besteed aan het onderwerp Natuur en Milieu. De leerlingen hadden allemaal een presentatie over bomen gemaakt. En de leerlingen hadden zelfs een Boomfeestlied gemaakt. Het is goed als kinderen op jonge leeftijd al leren over natuur en milieu”, aldus Verburg.

Boompaspoort
Op vrijdag 23 februari waren de kinderen van de groep 5 van OBS Kudelstaart al begonnen met het maken van een boompaspoort. Hiervoor gingen zij naar het park in Kudelstaart. Voordat zij een “eigen” boom hadden uitgezocht, hadden ze op school veel informatie gekregen over verschillende bomen. Hoe zijn ze te herkennen? Hoe weet ik hoe oud een boom is?

Presentatie
Terug op school hebben de kinderen alle informatie verwerkt en een presentatie in elkaar gezet over hun favoriete boom. Ook hebben zij nog een lied geleerd en een wensboom van klei gemaakt. De kinderen hebben op woensdag 28 maart, in de speelzaal van de OBS, het lied laten horen en hun presentatie gepresenteerd aan ouders, wethouder Verburg en de werknemers van de gemeente.

Foto: Eigen foto

Gepubliceerd: 3 april 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×