Lezing 'Tussen Hemel en Aarde'

Op zaterdag 14 april a.s. kunt u in het CRASH Luchtoorlog -en Verzetsmuseum ’40-’45 luisteren naar de primeur van de lezing ‘Tussen Hemel en Aarde’ over een dag in het leven van een Amerikaanse bommenwerperbemanning in de Tweede Wereldoorlog.

De presentatie wordt verzorgd door Erwin de Mooij. Hij vertelt over de dag van een bombardementsmissie die begint in de vroege ochtenduren.  U wordt meegenomen naar Engeland in september 1944 en kruipt in de huid van navigator Lt. Donald Parker van de 457th Bomb Group.  Aan de hand van originele kleding, originele objecten, foto’s en verhalen krijgt u inzage in het dagelijkse leven op de basis en de dodelijke gevaren die duizenden jonge mannen van de United States Army Air Force moesten trotseren op 10.000 meter hoogte.

De lezing begint om 14.00 uur en duurt ongeveer 1 uur. Het museum, dat gevestigd is in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug, is geopend op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie over de collectie van het museum en het werk van de CRASH Luchtoorlog –en Verzetsmuseum ’40-‘45: www.crash40-45.nl.

Gepubliceerd: 2 april 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×