Nationale Herdenking 4 mei

Op 4 mei herdenken wij in Nederland alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de conflicten en vredesmissies nadien. In de gemeente Aalsmeer zijn op 4 mei verschillende herdenkingsbijeenkomsten: op het Raadhuisplein, in Kudelstaart en in Aalsmeer-Oost.

Documentaire
Op het Raadhuisplein begint de herdenking om 19.35 uur met muziek van Sursum Corda. Burgemeester Nobel en kinderburgemeester Derek Buikema zullen spreken en diverse leerlingen lezen gedichten voor. Om 19.59 – klinkt het Taptoe signaal door Anneke Wies-Blom waarna om 20.00 uur twee minuten Algemene stilte volgt. Vervolgens volgt de kranslegging en om 20.30 uur een korte documentaire/film over Aalsmeer in de Tweede Wereldoorlog, gemaakt voor leerlingen van de groepen 8 van het basisonderwijs.

Kudelstaart
De herdenking in Kudelstaart vindt plaats bij het monument ‘De Propeller’ aan de Schweitzerstraat in Kudelstaart. Ook daar zijn voordrachten door leerlingen van O.B.S Kudelstaart, de Graankorrel en de Antoniusschool afgewisseld met muziek van Flora.

Oost
In Oosteinde vindt de herdenking plaats bij het monument ‘Hell’s Fury’, het vliegtuig dat dit jaar 75 jaar geleden op deze plaats neerstortte, aan het plantsoen aan de H. Buismalaan. Hier worden o.a. ook witte rozen gelegd door het estafetteteam dat meedoet aan de Nationale Bevrijdingsvuurceremonie.

Gepubliceerd: 24 april 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×