Robby Valentine promoot zijn nieuwe album

Woensdag 25 april heeft Peter Boogaard in zijn programma ‘Met Peter in de Ether’ een telefonisch interview met Robby Valentine. Op 16 juni verschijnt zijn nieuwe album ‘Alliance’ en nu kunnen we al genieten van zijn nieuwste single ‘Soldiers of Light’.

“Ik ben een paar keer op vakantie geweest in Turkije en daar hoorde je natuurlijk de hele tijd de nationale popmuziek. Het leek me gaaf om zo’n soort beat te gebruiken en een cross-over met rock te maken”, aldus Valantine. Uiteindelijk werd het de eerste single van het album, maar om het meer kans op main-stream radio-airplay te geven moest het worden ingekort. “Daarom ging mijn favoriete deel, de gitaarsolo, eraf”.
“De tekst gaat over hoe vooral beginnende artiesten letterlijk hun ziel verkopen voor roem, of de kans daarop.  Omdat de keuze voor dit nummer als single en als consequentie daarvan de gitaarsolo eruit moest worden geknipt, is het een mooie metafoor voor verloochening”, vertelt Robby.

Met Peter in de Ether” wordt wekelijks uitgezonden op woensdag van 20.00 – 22.00 uur. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist.

Foto: www.robbyvalentine.nl

Gepubliceerd: 23 april 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×