Samen bouwen aan vertrouwen

Op woensdagmorgen 25 april gaf informateur Hans Démoed tijdens een persconferentie op het gemeentehuis een toelichting op zijn eindverslag als informateur.

In tegenstelling tot 4 jaar geleden is nu gekozen voor een aanpak om vanuit de gemeenteraad eerst te werken aan een raadsprogramma waarin alle partijen zich kunnen vinden. Dat resulteerde in een raadsprogramma met 5 kernwaarden dat op 19 april door de raad is aangenomen.

Tijdens de eerste gesprekken die de informateur met alle 6 de partijen voerde is hij tot de conclusie gekomen dat er weinig verschillen zijn tussen de partijen. In de 2e ronde werd er dieper op de materie ingegaan. Verdiepend zoals de informateur het benoemde. Uitgangspunt is een zo breed mogelijk door de Raad gedragen College. Getalsmatig kom je dan uit bij een College van CDA, VVD en AA en dat is door de informateur voorgesteld aan partijen waarbij tevens werd geadviseerd de heren Robbert-Jan van Duin (CDA) en Robert van Rijn (VVD) als formateurs te benoemen. Beide heren hebben deze benoeming aanvaard.

De komende periode zal dan ook gebruikt worden om uit te vinden of een samenwerking met AA tot de mogelijkheden behoord. Wat de rol van Groen Links, D66 en PvdA wordt, is afwachten. De woorden coalitie – oppositie werden tijdens de bijeenkomst van woensdagmorgen slechts eenmaal gebezigd. Wordt vervolgd, o.a. in het programma Radio Aalsmeer Politiek van donderdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur.

Gepubliceerd: 25 april 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×