Transformatorstation Rijsenhout komt er toch

Stroomleveranciers Tennet en Liander willen aan de rand van de dorpskern van Rijsenhout een groot transformatorstation bouwen. Na een jarenlange discussie kiezen de leveranciers waarschijnlijk voor deze plek, en daar zijn de omwonenden en de gemeente niet blij mee.

Straling
Rijsenhouter Hans Paar ziet het transformatorstation niet zitten. “Dit is ons enige stukje natuurgebied”, vertelt hij. “Hoe kan het bestaan dat een gigantisch transformatorstation dit heerlijke plekje voor ons gaat verpesten?”, vraagt Paar zich af. “En het is geeft ook nog eens straling en is erg slecht voor de gezondheid”, vervolgt hij.

Vorig jaar is er actie gevoerd door de Rijsenhouters om de politiek wakker te schudden over de komst van een transformatorstation. Dat is gelukt. De wethouder en de gemeenteraad staat achter de bewoners.

Onderzoek
De gemeente heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar drie locaties voor het transformatorstation.  Ook zijn ze met Liander in gesprek gegaan en hebben daarbij aangegeven dat de locatie naast Rijsenhout niet ideaal is. Toch hebben Tennet en Liander gisteravond aan de gemeente laten weten wel een voorkeur te hebben voor deze locatie en gaan een aanvraag doen.

Bron: NH-Nieuws

Gepubliceerd: 27 april 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×