Onderzoek naar bestrijding brand Urbanuskerk

De Inspectie Justitie en Veiligheid gaat onderzoeken hoe de bestrijding van de brand in de Amstelveense Sint-Urbanuskerk is verlopen. Zij maakt nu een plan van aanpak waarin zij de onderzoeksvragen zal formuleren. Dat meldt het Ministerie van Justitie en Veiligheid maandagmiddag op internet.

Het onderzoek zal zich specifiek richten op de bluswatervoorziening. Omdat hierover vragen zijn gerezen, hebben de gemeente Amstelveen en de brandweer Amsterdam-Amstelland de Inspectie verzocht onderzoek te doen. Bij de brand op 15 september van dit jaar brandde een groot deel van de kerk af.

Foto: Ons Bovenkerk (Facebook)

Gepubliceerd: 24 september 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×