Toenemend tekort pleegouders zorgwekkend

Er zijn dringend meer nieuwe pleegouders nodig. Tenminste 3.500 per jaar. Deze oproep doet Pleegzorg Nederland tijdens de Week van de Pleegzorg die op woensdag 30 oktober is begonnen. Het aantal nieuwe pleegouders neemt al jaren af. Dit heeft tot gevolg dat het vinden van de ideale match voor kinderen steeds minder goed lukt. Om meer kinderen, meer kansen te geven, zijn jaarlijks zijn 3.500 níeuwe pleegouders nodig. Eind 2018 waren er met 2.566 nieuwe pleegouders al bijna 1.000 te weinig. In Noord-Holland zijn er 315 nieuwe gezinnen nodig. Er zijn er momenteel 2584.

Pleegzorg Nederland start tegelijk met de Week van de Pleegzorg haar nieuwe campagne Open je Wereld, waarmee zij aandacht vraagt voor het belang van voldoende pleegouders.

Esther Overweter bestuurslid pleegzorg van Jeugdzorg Nederland: “Kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen wonen willen we graag zo thuis mogelijk laten opgroeien. Als dat bij de eigen ouders niet kan, dan het liefst bij pleegouders. Pleegzorg doe je samen, met ouders, kinderen en pleegouders. Om kinderen met succes en duurzaam in een gezin te plaatsen, is een zorgvuldige match tussen kind en pleegouders cruciaal. Het tekort aan beschikbare pleegouders betekent helaas dat de beste match niet altijd mogelijk is.”

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 30 oktober 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×