Blikopener Radio

Blikopener Radio #55 - Rixt Herklots van The Next Women, vrouwelijke ondernemers, een old-girls network, meerdaagse online trainingen en snap camera

Te gast - via Skype - is Rixt Herklots. Zij is de chief operations van The Next Women NL (thenextwomen.com), een business platform dat vrouwen bij elkaar brengt voor inspiratie en mogelijke samenwerkingen. The Next Women organiseert netwerkmomenten, workshops en business events voor en door vrouwen. Ook beheren ze een fonds van waaruit wordt geïnvesteerd in startup met een vrouwelijke oprichter.

Columnist Samira Salman volgde onlangs voor het eerst een meerdaagse online training. Hoe is dat eigenlijk, zo lang online? Samira deelt haar ervaringen en tips voor als je er zelf een organiseert.

In de Blikopeners bespreekt Esther onder online meeting tools. En hoe de Snap Camera van Snapchat maakt dat je luchtige momenten in je video calls kunt brengen door middel van Snapchat filters. Bluedot.ai gebruikt AI om vroegtijdig virussen op te sporen. 9 dagen voor de uitbraak van corona hadden zij al door dat er iets niet goed was.

En www.hoale.nl een slim platform waarmee restaurants simpel een afhaalsysteem kunnen opzetten online, om daarmee gemiste omzet in te halen.

Als afsluiter columnist Dimitry Vleugel. Hij blaast eerst stoom af, blikt terug op de crisis in 2008 en is hoopvol over de afloop van de coronacrisis. Hij bespreekt riverside.fm, een tool waarmee je video podcasts kunt opnemen en streamen. Taskade.com is een slimme productiviteitstool. Verkeersinformatie voor online diensten en hun storingen en hoe veilig zijn die conference tools nu eigenlijk?

Uitgezonden: 23 maart 2020

Blikopener Radio:
Blikopener Radio geeft scherpte en inzicht in een tijd waarin (technologische) ontwikkelingen en creatieve innovaties super snel gaan. Hoe zetten we dit in voor een betere wereld en waar zit de winst voor het klimaat? Nieuwe perspectieven op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit, klimaatbestendigheid en future-proofing. Wat gebeurt er allemaal al voor moois? We leggen het in normale taal uit en spreken interessante gasten en experts. Samen verwonderen, inspireren en duiden we.

Het vaste presentatieteam bestaat uit ondernemers Esther Gons en Lennart Bader, redactioneel ondersteund door Mireille Hoogerbeets. 

Met afwisselend interessante columns van Jojanneke van den Bosch (jojanneke.me, helpt dappere veranderaars) , Sanne Roemen (faciliteert co-creatie voor een betere wereld), Dimitry Vleugel (presenteert de podcast The Smart Ones) en Rixt Herklots (Una Collective, strijd voor gelijkheid vrouwen).

Programmamakers:
Esther Gons, Lennart Bader en Mireille Hoogerbeets

Afleveringen:

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×