2 mei 2016

Caroline Baarse-Mersie

'Tja, radio is magisch'

Naam: Caroline Baarse-Mersie
Programma:
Vrijdagavondcafé, elke vrijdag van 9 tot 11 uur.
Functie: side-kick (presentator is teveel eer!)
Beroep: Managementassistent Team Belastingrecht, rechtbank Den Haag

 Sfeer: Thee, twee katten en vogelgefluit op de achtergrond. Chocoladecake op tafel is gemaakt samen met neefje van drie.

Waarom maak je radio?
Ja, jeetje, meteen zo’n moeilijke vraag. Dat heeft Ron Leegwater ook al gevraagd toen ik bij zijn programma kwam twee jaar geleden. Het is gekomen toen ik een baan kreeg in Den Haag. Elke dag zat ik in de auto naar de radio te luisteren (Mattie en Wietze op de heenweg, Jeroen van Inkel en Eva Koreman op de terugweg), en ik dacht "dat lijkt me echt een toffe baan”. Eind maart 2014 won ik een weekend in het Q-hotel, een jaarlijkse actie van Q-Music waarbij de DJ’s een hotel runnen. Daar waren dus al die DJ's, Mattie en Wietze, Eva Koreman en Jeroen van Inkel. Ik was helemaal starstruck, wilde met iedereen op de foto, maar durfde het niet te vragen. Tijdens een gesprek op een rondvaartbootje zei DJ Joep Roelofsen tegen me: “Je moet je eigen geluk creëren”. Toen dacht ik: “Ik ga gewoon eens mailen naar de radio. Gewoon regionaal, naar Radio Aalsmeer.” Ik kwam in april 2014 op gesprek bij Marcel en Elbert en toen ben ik niet meer weggegaan.

Hoe was de eerste keer?
Ik kwam binnen bij het politieke uurtje. Al die mannen rond de tafel. Toen dacht ik: “O, dit is wel heel serieus, is dat wel wat voor mij?” Dus dat. Ik was best wel onder de indruk van de studio. Voor regionaal zag het er echt heel tof uit. De studio, de apparatuur.

Later die maand kwam ik als gast bij Ron in zijn programma Vrijdagavondcafé. Een vriendin van me was daar toentertijd side-kick. Tijdens de uitzending zei Ron: "Volgende week zijn Lisette en ik er niet... Als jullie twee nou volgende week de uitzending presenteren?” Ik heb toen ja gezegd. De volgende week in de studio dacht ik: “Oh, jee. Wat heb ik toegezegd? Kan ik dit wel?” Mijn grootste angst zat hem in het beginnen, want hoe begin je zo’n uitzending? Maar het ging zo goed. Als je eenmaal in het gesprek zit dan gaat het vanzelf.

De jongens van de Dak van je Housemix, Niels en Frederik, waren die avond technicus en ze gaven ons wel de ruimte. Af en toe gaven ze héél subtiel wat tips. Het was wel wennen. Na een liedje van Guus Meeuwis vertelde ik een, volgens mij, hilarische anekdote over mijn zus. Toen ik later die nacht in mijn bedje lag dacht ik: “Oh nee, wat onaardig, wat heb ik nou weer gezegd?” Maar volgens mij had alleen Rudy (mijn stiefvader) geluisterd. Toen ik mijn zus belde had ze geen idee waar ik het over had.

Ik wil dit wel blijven doen. Lollig commentaar geven over van alles en nog wat. Gewoon samen met iemand radio maken. Een eigen programma alleen hoeft voor mij niet persé, ik vind mezelf daar niet goed genoeg voor.  Ik val af en toe in bij het Weekend Magazine, maar vind het echt moeilijk om originele dingen te bedenken. Soms vind ik het zelf heel leuk, maar twijfel ik of anderen er net zo over denken. Ben bang de plank compleet mis te slaan. Daarom ben ik heel blij met de hulp van Ron, hij is zo handig met radio maken! Ik leer iedere week wel iets nieuws van hem.

Radiohelden
Dat is zeker Eva Koreman. Ze is een beetje net als ik: ze zegt ook alles wat ze denkt. Ze is gewoon leuk. Volgens mij krijgt ze ook veel van haar moeder op haar flikker over de dingen die ze live op de radio zegt. Nu zit ze bij 3FM met Giel Beelen, maar ik vind Giel stom dus ik luister niet vaak. Liever luister ik naar Jeroen van Inkel. Die is écht fantastisch. Hij is gewoon erg grappig. Ook goed met zijn jingles...

Wie zijn je Radio Aalsmeer helden?
Ik vind Kim Maarse heel héél leuk. Ik vind dat ze het heel goed doet. Fantastisch met die kinderen. Lianda en Robert zijn met hun programma Radio Revue en hun popquiz ook heel leuk. Ik luister soms 's avonds. Nee, ik heb geen radio. Gewoon op de computer www.radioaalsmeer.nl live of uitzending gemist.

Heb je een radio blunder?
Oh ja, die zal ik ongetwijfeld hebben, maar het is niet blijven hangen. Ik zal even denken. Nee, die is mij niet bijgebleven. Behalve dat verhaal van die anekdote over m’n zus dan. Sindsdien denk ik wel vier keer na voordat ik iets over iemand anders op de radio zeg.

Wat was je leukste locatie uitzending?
Dat was radio maken tijdens de feestweek vorig jaar, Feestweek Live! We hadden twee gasten in de ‘studio’: Nielson en Dré Hazes. Iedereen die ooit naar het Vrijdagavondcafé heeft geluisterd weet dat ik bepaald geen fan ben van Andre (en Dré) Hazes. Niet mijn soort muziek. Nielson vind ik wel heel leuk, lekker gewoon en heel sympathiek.

Bij de feestweek leek het de programmamakers (Ron Leegwater, Dennis Wijnhout en Meindert van der Zwaard) tof dat ik met een groot bord met ‘één meter groetjes' en koptelefoon en microfoon tussen de feestende mensen in de tent zou lopen. Hoe hard ik de koptelefoon ook zette, ik hoorde helemaal niemand, had geen idee hoe de uitzending klonk. En ik maar praten. Niemand snapte ook het principe van het bord. De bedoeling was dat één meter mensen de groeten mochten doen, live in de uitzending. Al die mensen waren best wel dronken, het leverde de meest ongemakkelijke dingen op. En ze probeerden ook de microfoon uit m’n hand te rukken. Dat is echt heel onhandig dan.
Maar de sfeer daar op locatie was zo leuk, zo Aalsmeers en echt gezellig.

Wat is het Radio Aalsmeer gevoel?
Het is zo divers. Voor elke groep uit Aalsmeer is er wel wat. Bijna iedereen die er bij is, is enthousiast. Ik vind het echt heel leuk. Het fenomeen radio maken met zo'n club maken is echt...Tja, radio is magisch. Het klinkt zo groot. Maar ja, zo is het nu eenmaal. Het is gewoon heel iets anders dan een sportclub, je maakt écht radio met z’n allen.

Wat is je favoriete nummer?
Zonder twijfel Pianoman van Billy Joel. Ik houd heel erg van dat soort oude klassiekers, Meatloaf bijvoorbeeld, of Total Eclipse of the Heart van Bonnie Tyler. Komt vast doordat wij toen ik klein was altijd Skyradio aan hadden staan in de auto. Maar Piano Man steekt er met kop en schouders boven uit. Het is gewoon m’n all time favourite.

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×